Pensioen bij Pensioenfonds Ernst & Young in liquidatie

Zolang je in dienst bent bij EY of HVG Law, bouw je pensioen op. Tot 1 juli 2018 deed je dat bij Pensioenfonds Ernst & Young. Het pensioen is niet alleen een inkomen voor als je met pensioen gaat, maar het pensioenfonds zorgt ook voor inkomen bij overlijden. Op hoofdlijnen zag de pensioenregeling er als volgt uit. 

Ouderdomspensioen

In de pensioenregeling van Pensioenfonds Ernst & Young bouwde je ouderdomspensioen op. Het ouderdomspensioen gaat standaard in op je 67e en stopt als je overlijdt. De hoogte van het pensioen is gebaseerd op je gemiddelde salaris tijdens je loopbaan bij EY of HVG Law (tot 1 juli 2018). 

Partnerpensioen

Als je overlijdt, dan krijgt je partner het partnerpensioen dat je tijdens je dienstverband bij Ernst & Young of  HVG Law hebt opgebouwd tot 1 juli 2018. De uitkering stopt als je partner zelf overlijdt. 

Wezenpensioen

Zolang je bij EY of HVG Law werkte én pensioen opbouwde bij Pensioenfonds Ernst & Young, was er voor je kinderen een wezenpensioen verzekerd. De pensioenregeling bij Pensioenfonds Ernst & Young is per 1 juli 2018 gestopt. Daarom is er geen wezenpensioen meer verzekerd bij het pensioenfonds. Wil je weten wat er voor je kinderen is geregeld? Kijk dan in het Pensioen 1-2-3 van Cappital. 

Bekijk de Pensioen1-2-3

In de Pensioen 1-2-3 lees je wat je wel en niet kreeg en krijgt in onze pensioenregeling. Dat is belangrijk om te weten, bijvoorbeeld als je van baan verandert. Pensioen 1-2-3 bestaat uit 3 lagen. In de eerste laag lees je in het kort de belangrijkste informatie over je pensioenregeling. In de tweede laag vind je meer informatie over alle onderwerpen in laag 1. Tot slot vind je in laag 3 juridische en beleidsmatige documenten van de pensioenregeling.