Lees hier het laatste nieuws
Lees hier het laatste nieuws

Nieuws

06 Jun

Vereniging Belangenbehartiging Nederlands Gepensioneerden in het Buitenland

Heeft u ook deze flyer ontvangen over De Vereniging Belangenbehartiging Nederlands Gepensioneerden in het Buitenland (VBNGB)? Lees hier meer!

De Vereniging Belangenbehartiging Nederlands Gepensioneerden in het Buitenland (VBNGB) zet zich sinds haar oprichting in 2016 in voor de belangen van mensen met een Nederlands pensioen woonachtig buiten Nederland. De VBNGB is voortgekomen uit een fusie van Nederlandse verenigingen in Frankrijk en Spanje die in 2006 werden opgericht in verband met de invoering van de Zorgverzekeringswet. De vereniging telt ongeveer 680 leden in 38 landen.

De aandacht in de belangenbehartiging richt zich niet alleen, maar wel vooral, op de specifieke zaken van sociale zekerheid, belastingen en ziektekostenverzekeringen die van belang zijn voor mensen met een Nederlands pensioen die buiten Nederland wonen. De bijgevoegde flyer geeft u een indruk van de verscheidenheid van zaken die de aandacht van deze mensen kunnen vragen. Ook op de website vbngb.eu vindt u meer informatie van en over deze Vereniging.