Lees hier het laatste nieuws
Lees hier het laatste nieuws

Nieuws

13 Jun

Strenger toezicht op privacy vanaf 25 mei

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Vanaf die dag is de privacywetgeving in de hele EU hetzelfde. Dankzij de AVG wordt de privacywetgeving  in Nederland en Europa flink aangescherpt. Deze aanscherping heeft gevolgen voor iedere organisatie die met persoonsgegevens werkt. Ook voor ons. Het betekent in het bijzonder dat we vanaf nu nog zorgvuldiger met persoonsgegevens moeten omgaan.

De AVG heeft nadrukkelijk geen gevolgen voor je pensioenregeling of voor de hoogte van het pensioen bij Pensioenfonds Ernst & Young. De verordening gaat namelijk in het bijzonder over de bescherming van persoonsgegevens. Die worden vanaf nu nog beter beveiligd. Zo schrijft de AVG bijvoorbeeld voor dat wij (en andere organisaties) alleen om gegevens mogen vragen die we nodig hebben om ons werk te doen. Kortom, als we een vraag krijgen en een BSN nodig hebben om die vraag te beantwoorden, dan vragen we daar ook om. Zo niet, dan doen we dat ook niet.

Meer informatie of vragen?

Wil je meer lezen over de AVG? Kijk dan op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens. Wil je weten hoe Pensioenfonds Ernst & Young met de AVG omgaat? Lees dan ons privacy statement.