Lees hier het laatste nieuws
Lees hier het laatste nieuws

Nieuws

08 Mrt

Aanpassing pensioenreglement per 1 januari 2018

Zoals je eerder hebt kunnen lezen, liep het contract met Aegon af per 31 december 2017 maar start het pensioen opbouwen in de nieuwe pensioenregeling naar verwachting pas vanaf 1 juli 2018. 

In de tussentijd, blijf je pensioen opbouwen in de huidige pensioenregeling. Daarvoor is het contract met Aegon voor een half jaar verlengd. Dit moest wel tegen nieuwe verzekeringsvoorwaarden, waarvan de huidige lage rente de belangrijkste is. Je gaat daardoor minder pensioen opbouwen. De gewijzigde verzekeringsvoorwaarden hebben vooral gevolgen voor het opbouwpercentage van het ouderdomspensioen. Dit is nu vastgesteld op 0,9296% per jaar.

In je pensioenregeling is geregeld dat je reglementaire partner een uitkering ontvangt als je onverhoopt overlijdt tijdens je dienstverband, het zogeheten partnerpensioen. Bij bovenstaande verlenging voor een half jaar is geregeld dat de hoogte van deze uitkering op het niveau blijft zoals dat was in de periode vóór 1 januari 2018.

Tot slot zijn ook de tarieven en factoren veranderd, waardoor de bijlagen in het pensioenreglement ook worden aangepast. Bekijk het aangepaste Pensioenreglement van EY of  HVG Law.

Aanpassing ABTN per 15 december 2017
In de bestuursvergadering van 15 december 2017 heeft het Bestuur de Actuariële- en Bedrijfstechnische Nota (ABTN) in aangepaste vorm vastgesteld. De gewijzigde versie van de ABTN vind je hier.

Blijf op de hoogte!
Wil je op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen bij het pensioenfonds? Geef dit dan aan bij ‘Voorkeuren’ in je profiel.